Gratis tas-haakkit: Als je voor tenminste € 49 koopt - Voeg toe aan winkelmandje

Bezig met laden...
Temperatuurdeken - Deel 5

Temperatuurdeken - Deel 5

Posted: 30 April, 2024
Writer: Rebecca Sköld
Categorie:

Hallo allemaal!  

Een derde deel van het jaar is alweer voorbij en gelukkig kunnen we nu eindelijk ook in Zweden zeggen dat de lente echt op gang is gekomen. Hier in Zweden hebben grote delen van het land de verrassingen van april weer leren kennen. De aprilgrappen van het weer bleven niet beperkt tot maar 1 dag. Velen hadden last van de sneeuwchaos  begin april, terwijl we toch dachten dat het voorjaar begonnen was. Bij mij reed de schoolbus niet meer, lagen er auto’s in de sloten; zelfs de bergingswagen gleed van het talud. In het kleine dorpje, waar ik woon met mijn familie, reden de bewoners met eigen tractor of quads met een sneeuwschuiver eraan om de wegen en inritten vrij van sneeuw te maken. Het duurde echter maar 2 dagen tot alles alweer weggedooid was. Dat was echt “april doet wat ie wil”, een week later was het zo mooi weer dat we de hele dag buiten konden zitten en zelfs aan de picknicktafel hebben gegeten. Een maand om nooit te vergeten, wat het weer betreft.  

Aprilsk_mt_sn_

Dan begint nu toch echt de meimaand, met hopelijk veel zon en warmte, mooie bloeiende bloemen en prachtige kleuren voor onze temperatuurdekens.
We zijn al bijna halverwege, dus houdt vol!
Ik houd ervan deze blog te koppelen aan iets wat er bij ons op dit moment in de natuur gebeurt of iets anders wat deze dag bijzonder maakt. Zo is in Zweden de 1e mei officieel de eerste dag van de lente. De 30e april is de dag waarbij we de winter echt vaarwel zeggen en met zang, dans en gezelligheid de lente begroeten. Ook historisch gezien is de eerste mei een belangrijke dag: de internationale dag van de arbeid, sinds 1890 een belangrijke dag voor de arbeidersbeweging. Maar vandaag de dag vieren mensen feest over de politieke grenzen heen, omdat ook andere partijen en bewegingen erbij betrokken zijn. Zij vieren 1 mei met toespraken en vlaggen en vieren samen een prachtig lentefeest.

Genoeg geschiedenisles, terug naar onze dekens. Vandaag laat ik je een aantal foto’s zien van anderen die ook aan de deken werken. Zo kunnen we elkaar nog meer inspireren. Hier zijn een paar voorbeelden uit onze Facebookgroep, volg je ons nog niet , meld je dan HIER aan.  

erica-burling
zirri-wolkenschaf
emma-per_s

Erica Burling

Zirri Wolkenschaf

Emma Perés

sandra-gustafsson_1
Ingrid-peters-sneller_1
siv-ekman

Sandra Gustafsson

             Ingrid Peters-Sneller

Siv Ekman

malin-pettersson
sofie-de-zutter
maria-kamfjord

Malin Pettersson

            Sofie De Zutter

Maria Kamfjord

Wat een schitterende kleurencombinaties zien we hier! Het is geweldig om zowel de kleurkeuzes alsook de verschillen in temperatuur te zien op de plekken waar we wonen. En kijk toch eens wat een verschil het maakt als er een andere kleur voor de rand wordt gekozen.  

In april heb ik mijn blokken met de haaknaald Easy Grip van Pony gemaakt. Een metalen haaknaald met een rubber handvat en een kleine uitsparing voor de duim. In het begin vond ik de haaknaald een beetje stroef werken en het duurde even voor ik de slag te pakken had. Het voelde gewoonweg niet als een metalen haaknaald. Maar na enkele blokken gehaakt te hebben moet ik toch echt zeggen dat ik heel aangenaam verrast ben. Dankzij het rubber handvat ligt de haaknaald echt prettig in de hand. En, niet onbelangrijk, het is een goed betaalbare haaknaald bovendien. Echt duidelijk een haaknaald die ik zou aanraden aan diegenen die willen beginnen met haken.
In mei zal ik de haaknaald Swing maxi van Addi testen. Dat is een variant op de Swing die jullie hier in deze blog al eens hebben gezien. Deze heeft een langer metalen deel van punt naar handvat en lijkt mij echt een unieke haaknaald in zijn soort te zijn.

virknalar_maj

Tot slot maar zeker niet onbelangrijk zal ik verklappen wie onze wedstrijd gewonnen hebben, die we de afgelopen maand in onze Facebookgroep hebben gehouden. De eerste prijs is die fantastische, enorme projecttas van het Deense bedrijf Muud. En er is ook nog kans geweest op 5x een tweede prijs bestaande uit twee extra bolletjes garen voor de deken.

Daar gaan we, tromgeroffel! De tas van Muud is gewonnen door Linda Sehlstedt!  
En het garen gaat naar  Evelyne van der Kaay, Gun Adrian, Caroline Vestin, Zirri Wolkenschaf en Eva Söderberg. Gefeliciteerd! Alles wat jullie nu moeten doen is een mail met jullie naam en adres en de kleuren die jullie wensen te sturen naar kundservice@eddna.se of klantenservice@eddna.nl , dan kunnen wij jullie je prijs opsturen. Nogmaals gefeliciteerd!  

1-maj-filt

Veel succes allemaal met jullie temperatuurdekens en we zien elkaar volgende maand weer! 

/Rebecca. 

© 2024 Eddna