Bezig met laden...
Temperatuurdeken - Deel 6

Temperatuurdeken - Deel 6

Posted: 24 May, 2024
Writer: Rebecca Sköld
Categorie:

Hej, eindelijk weer zomerwarmte!

Nu gaan we juni in, de zesde maand van dit prachtige project! Jullie dekens worden zo mooi; het is echt prachtig om te zien hoe ze steeds meer kleuren krijgen. Velen hebben in mei, dankzij de hogere temperaturen, nieuwe kleuren aan hun dekens mogen toevoegen, ik ook.

Juni is voor mij een maand die altijd uit vreugde en verwachting bestaat. Schooldiploma uitreikingen, het begin van de zomervakantie, de eerste echte buiten zwemdagen waarbij je de tijd mag vergeten. Een tijd waarin de zomergarderobe weer serieus tevoorschijn komt en de hele natuur explodeert in kleuren en groene berkenbladeren. Juni is echt het begin van de zomer en is als een raket die ontploft en de zonneschijn over het hele land laat stromen.

De afgelopen maand heb ik de gewoonte doorbroken om de hexagonen op zaterdag in elkaar te zetten, ik zet ze nu één voor één vast, terwijl ik ze haak. Toen de warmte ons in Zuid-Zweden bereikte, maakte ik van de gelegenheid gebruik om enkele blokken in te halen, want ik had toch een beetje achterstand opgelopen. Om dit samen met mijn oudste kind te kunnen doen, zittend op een deken in de tuin, is echte luxe.

Sommardag

In de maand mei heb ik geprobeerd mijn blokken te haken met de Swing maxi, een haaknaald van Addi. Het is een variant van de Swing haaknaald, maar heeft een langere punt. Het heeft een rubberen handgreep dat licht gebogen is en dat voor een betere ergonomie zorgt, de punt is, zoals ik al zei, vrij lang en erg puntig. In het begin had ik daar wat moeite mee, omdat ik vond dat het niet zo goed werkte met de zogenaamde pennengreep, waarbij je de haaknaald als een balpen vasthoudt. Toen ik vervolgens overstapte op een mesgreep, werkte het beter, vooral dankzij het puntige uiteinde van de haaknaald. Maar ik ben er toch niet helemaal van overtuigd dat ik deze haaknaaldvariant leuk vind, omdat ik het fijner vind om te kunnen wisselen tussen pen- en mesgrepen, wat volgens mij niet echt werkt bij deze haaknaald.
In juni ga ik de Ginger haaknaald van KnitPro uitproberen.

Knitpro-ginger_Addi-maxi-swing

Ik hoop dat je deze zomer je haakwerk overal mee naartoe neemt. Met de kop koffie buiten op het trapje, naar het strand of in de auto (als je zelf niet hoeft te rijden) op weg naar een mooie excursie. Dit is tenslotte het perfecte haakpatroon om mee te nemen, alhoewel ... misschien niet de hele deken, maar een paar kleuren garen en een haaknaald nemen vrijwel geen ruimte in beslag. Vergeet dan niet een veiligheidsspeld of draad mee te nemen om de blokken aan te hangen, voor het geval je er meerdere gaat maken terwijl je weg bent.
Hieronder kun je zien hoe mijn deken er nu uitziet.

Filt-juni

Dan wil ik nog even van de gelegenheid gebruik maken en jullie alvast een fijne “midsommar” te wensen, tot ziens op 1 juli.

Vrolijke zomer!

/Rebecca

© 2024 Eddna