Bezig met laden...
Temperatuurdeken - Deel 7

Temperatuurdeken - Deel 7

Posted: 24 June, 2024
Writer: Rebecca Sköld
Categorie:

Jippie! Het is juli!

Een echte zomermaand. Een maand waarin wij, als familie, veel verjaardagen vieren. Mijn zus en ik hebben altijd onze verjaardagen samen gevierd, want we zijn op 1 en 2 juli jarig. De maand begint dus goed voor ons, als we samen door de familie worden toegezongen. Daar kan ik echt naar uitkijken, als het op enig moment een keer niet zo lekker loopt.

Sinds ik zo’n 10 jaar geleden met breien begon, hoorde ik zo hier en daar, dat in de zomer niet zoveel gebreid wordt. Warme wol en warm weer zouden geen goede combinatie zijn. Maar de laatste jaren laten zien dat het tegendeel waar is. Er zijn nu zoveel zomerse garens en patronen voor koele zomerkleding. Zoek je nog inspiratie kijk nog eens bij onze nieuwste voorjaars- en zomercollectie Summer Breeze of in de collectie van het vorig jaar Creative Days.

svartaf_ret_summerbreeze_st_ende-2
99819_svarta-faret_monsterhafte-19_creativedays-match_omslag

Aan het begin van de vorige maand was ik met mijn familie een weekje met vakantie op Cyprus. Daar wordt breien echt op de proef worden gesteld als het om hitte gaat. Ik heb er de Casablanca mini met het heerlijke Stina gebreid. Een dik katoenen garen, waarmee ongelooflijk snel te breien en te haken is. Deze is voor onze dochter, ze wordt een beetje kieskeurig, maar tot nu toe is vindt ze zelfgebreide kleding nog prima.

Cypern-stickning

Apropo zomerhandwerken: ik wil je graag mijn favoriete accessoires laten zien. Dingen die ik altijd meeneem op vakantie, zaken die het handwerken echt gemakkelijker kunnen maken. Mijn eerste tip, iets waar ik absoluut niet zonder kan, is mijn doosje met markeerders. Ik heb ze door de jaren heen hier en daar verzameld. Ik heb zo mijn favorieten, maar ook degene die ik altijd meeneem als de favorieten op zijn.

De volgende tip is een klein schaartje. Goed scherp, maar vooral klein, zodat het makkelijk in de projecttas past en niet verloren of kapot gaat in zomaar een tas.

En, of ik nu brei of haak, ik heb altijd een haaknaald bij me. Het liefst een hele dunne, die voor van alles te gebruiken is. Het perfecte hulpmiddel als je een steek laat vallen. Zeker bij glad katoen krijg je gauw een lange ladder die met een haaknaald weer goed op te halen is. De laatste tijd gebruik ik de haaknaald ook graag bij het afkanten en dan een haaknaald met dezelfde maat als de breinaalden. Heb je dat nog nooit gedaan, probeer het eens. Verwissel heel gemakkelijk de rechter breinaald voor de haaknaald, dan gaat het overhalen van de steken zoveel soepeler!

20240630_212332

Over haaknaalden gesproken. Ik moet nog iets vertellen over de haaknaald van juni. Toen heb ik de Ginger van KnitPro getest. Het is een glanzende en mooie haaknaald van vrij donker hout. De haak zelf is behoorlijk puntig, wat het haken vergemakkelijkt.
Aan de deken die ik in Tilda aan het maken ben, vond ik de Ginger nogal weerbarstig, dat is vaak een ding waar ik, zowel met breinaalden als met haaknaalden, moeite mee heb. Het is alsof ik dan harder moet werken in plaats van ontspannen handwerken.
Maar toen ik deze haaknaald vervolgens probeerde samen met Ulrika, een garen van zuivere wol, ging het veel beter, dus misschien is het de wol die ervoor zorgt dat de naald beter glijdt.

Deze maand ga ik ChiaoGoo premium bamboe proberen samen met Tilda, voor de deken in Ulrika zal het Addis haaknaald met houten handvat zijn die ik ga proberen. Ik ben benieuwd naar beide, want het zijn de eerste metalen haaknaalden met houten handvatten die ik ga proberen. Het moet het beste van twee werelden zijn!

20240630_212637

Voor nu, blijf lekker in de zomer aan de deken werken en we zien elkaar weer in augustus.

/Rebecca.

© 2024 Eddna