t/m 40% korting op het hele assortiment. Meer informatie vindt je hier

Bezig met laden...
Tijd voor de KAL - Brei de Visby trui

Tijd voor de KAL - Brei de Visby trui

Posted: 28 February, 2024
Writer: Hanna Vestin & Agnes Brandels
Categorie:

We gaan weer aan de slag met een knit-along!

Nu is het tijd voor de klassieke Pippi-trui in Sara Klints moderne versie. Agnes Brandels en Hanna Vestin beginnen een knit along  groep genaamd Visby KAL op facebook. Doe mee en laat je inspireren door alle prachtige kleurcombinaties en inspirerende mensen. 

Het patroon voor de trui is beschikbaar in zowel damesmaten (XS-4XL) alsook in kindermaten en geheel gratis te downloaden. Het garen Ulrika kun je kopen bij je eigen wolwinkel of online bij Eddna.nl

Maar wie zijn Agnes en Hanna?


Agnes werkt op de designafdeling van Svarta fåret en Järbo. Zij heeft net haar examen als coupeuse gedaan bij de Tillskärarakademin in Stockholm en eerder deed ze de kunstopleiding. Ze naait al haar kleren zelf en heeft een breiboek uitgebracht ”Vintervarmt: Stickat för de små” (winterwarm, breien voor de kleintjes). Het gerucht gaat dat er een nieuw boek onderweg is.....

Agnes' lievelingskleur: Geel - een warm donkergeel of 70-er jaren geel! 

Hanna werkt bij Svarta Fårets borduurstudio waar ze de borduurpatronen maakt en de paketten samenstelt met alles wat nodig is om te borduren. Ze is afgestudeerd als industridesigner aan de hogeschool van Gävle, houdt ervan met haar handen te werken en creatieve dingen te doen. 
Hannas favoriete kleur: Op dit moment is dat lila! Maar dat verschilt nog al vaak. 

- Sara Klint! Mogen we jou een paar vragen stellen? Jij hebt Visby ontworpen. Kun je ons vertellen over het denkproces; hoe de Visby trui eruit moest komen te zien? 

- Er zijn al een heleboel oude patronen van de Pippitrui en de meeste klassieke modellen hebben een koordje aan de hals. Dat was het eerste wat ik bedacht toen ik de opdracht kreeg voor de moderne versie van de Pippitrui: dat koordje moet weg! In plaats daarvan wilde ik bij de hals een hogere boord, zonder dat het eruit ziet als een koltrui. Daarnaast moest het heerlijk ruimvallende model behouden blijven. Mijn idee van een Pippitrui is dat je die de hele dag aan wilt omdat die zo lekker zit. Of het nu aan skärgården (Scherenkust) is of in het binnenland.

Sk_rmbild_2024-02-27_125919

Hoe verloopt bij jou zo'n designproces? 
Oh, ik ben eigenlijk een langzame designer/patroonmaker. Ik denk lang na voordat ik tevreden ben. Soms heb ik het gevoel dat ik weet hoe het moet, maar kan nog niet de vinger erop leggen wat nu exact het kleine detail is wat er mist. En plotseling is het er, dat ene idee wat ik had komt tot leven. Vanzelfsprekend ga ik uit van wat er op dit moment trendy is, maar ik vind het ook belangrijk dat ik de kleding zelf zou willen dragen. Het is echt super leuk na te denken over de geschikte dosis verschillende technieken - breien moet ook gewoon leuk zijn. Na een aantal proeflapjes begin ik met een ruwe indeling om te controleren of de bedachte techniek goed is voor alle maten. Daarna begint eindelijk het echte breien en ik schrijf meteen het patroon op. Je zou kunnen zeggen dat ik werk met het "ketchup effect": eerst is er niks en even later komt alles tegelijkertijd. 

Jouw perfecte droomkleuren kombi! We willen alles weten! 
Ik verlangde lang naar een eigen Visby met de grijze Ulrika natur (duidelijk een van mijn favoriete garens!) als basis en twee verschillende tinten groen als patroonkleuren. Zo pittig! Kleuren zijn over het algemeen genomen het leukste wat er is aan design: zo fascinerend hoe verschillend de truien zijn als alleen de kleurcombinatie anders is. En voor mij superhandig tijdens de testbreifase en het schrijven van het patroon om de mooiste variaties tevoorschijn te toveren! 

VIDEO: Agnes en Hanna beginnen met de KAL

Agnes en Hanna hebben een Visby-video opgenomen, hieronder te bekijken of op Svarta Fårets youtube-kanaal.  Ze hebben voor elkaar een paar kleursuggesties gedaan - spannend!

Welke kleuren kies jij?

Beste Ulrika! Heerlijk zachte wol in heel veel kleuren - zo kun je je eigen perfecte trui maken. Geïnspireerd door een voorstel van Agnes of Hanna, of je stelt je eigen favoriet samen. 

Agnes voorstel voor Hanna

mjukasnallahanna

Zachte lieflijke Hanna

hannainspace

Hanna In Space

fin

Te mooi om te laten liggen

Hanna's idee voor Agnes

naturligaagnes

Naturlijke Agnes

klatchigaagnes

Vlotte Agnes

denhannahoppas

Hanna hoopt dat dit de keuze van Agnes wordt

Andere leuke voorstellen

 

coola_pippi

Coola Pippi

hannaneutral

Hanna el naturel

Behalve onze suggesties kun je zelf tot in het oneindige de kleuren combineren. Welke kleuren heb je gekozen? Laat het zien in de facebook groep 

Nu stickar vi!  (letterlijk vertaald: we gaan ervandoor! Maar ook: Nu beginnen we met breien!)

Kram van  Hanna en Agnes 

 

© 2023 Eddna