Bezig met laden...

Ässja - muts met gatenpatroon

Brei een mooie, warme muts met een fijn gatenpatroon in de vorm van bladranken die lopen tot de bovenkant van de muts met tricotsteekbij de rand. De muts is gebreid met Alpacka Solo, die er is in vele mooie kleuren. Er is bij de muts een een beschrijving van een bijpassende cowl (92878).

Kies maat Maten tabel
€ 23,85

Ässja - muts met gatenpatroon

Brei een mooie, warme muts met een fijn gatenpatroon in de vorm van bladranken die lopen tot de bovenkant van de muts met tricotsteekbij de rand. De muts is gebreid met Alpacka Solo, die er is in vele mooie kleuren. Er is bij de muts een een beschrijving van een bijpassende cowl (92878).

Designer: Stine Hoelgaard Johansen
Foto: Daniel Bernstål

Productnummer: 92879

Patroon informatie

GAREN Alpacka Solo (100 % alpacawol, ca 50 g = 167 m)
GARENALTERNATIEF
Järbo 2 tr ull (100 % wol, ca 100 g = 300 m)
Junior (70 % acryl, 30 % polyamide, ca 50 g = 168 m)
Merino Raggi (75 % merinowol superwash, 25 % polyamide, ca 100 g = 278 m)
STEKENVERHOUDING Ca 23 st x 31 t in gatenpatroon op nld  3,5 mm = 10 × 10 cm
MATEN M dames (L dames)
OMTREK ROND HET HOOFD Ca 54-56 (56-58) cm
HOOGTE Ca 21 (22) cm
GARENVERBRUIK Ca 150 (150) g (kl 29137, ice blue)
RONDBREINAALD 2,5 mm (80 cm/magic loop) en 3,5 mm (80 cm/magic loop)

Handwerk techniek Breien
Kledingstuk Mutsen
Garentype Sport
eddna_storleksguide__nl
eddna_storleksguide__nl2

Afw: afwisselend (elke tweede toer), afh: afhalen, afk: afkanten, AK: Averechtse kant, ai: achter insteken, in de achterste lus insteken, av.: averecht, Dstk: Dubbele stokje, gedr.: achter insteken, gedraaid breien, GK: goede kant, herh: herhalen, HK: hoofdkleur, Hstk: Halve stokje, HV:Halve vaste, Ksteek: kantsteek, kl.: kleur, kab: kabel, k.n.: kabelnaald, L: losse, LLM: naar links leunende meerdering: steek linker naald van voor naar achter onder horizontale draad tussen de steken. Brei door de achterste lus een rechte steek, LLM2: Naar links leunende meerdering 2 steken: steek linker naald van voor naar achter onder horizontale draad tussen de steken. Brei door de achterste lus een rechte steek, haal deze niet af, brei in de achterkant van dezelfde steek nogmaals, haal af, 2 steken gemeerderd, LLAV: Naar links leunende averechte meerdering: steek linker naald van voor naar achter onder horizontale draad tussen de steken. Brei door de achterste lus een averechte steek. m: markeerder, m.overh.: markeerder verplaatsen van de linker naald naar de rechter naald,  mind: minderen/mindering, M1: maak 1 = meerderen door verbindingslus op te halen,  ribst: ribbelsteek, r: recht, RLM: naar rechts leunende meerdering: steek linker naald van achter naar voor onder horizontale draad tussen de steken. Brei met deze lus een rechte steek. RLM2: Naar rechts leunende meerdering: steek linker naald van achteren naar voren onder horizontale draad tussen de steken, haal deze niet af, brei in de achterkant van dezelfde steek nogmaals, haal af, 2 steken gemeerderd. RLAV: Naar rechts leunend, averechte meerdering: steek linker naald van achter naar voor onder horizontale draad tussen de steken. Brei met deze lus een averechte steek, overh.: overhalen, omsl: omslaan, PM: plaats markeerder, sam: samen, st: steek, steken, Stk: stokje, Stk-gr: stokje-groep t.: toer, VK: Verkeerde kant, 1overh. 1r.overh: haal 1 steek over, 1 steek recht breien en haal de overgehaalde steek over de gebreide steek. 3dbst: Driedubbele stokje, 5lstb: steekboog met 5 losse.

Lees eerst het hele patroon door om onduidelijkheden te vermijden.
Markeer de gekozen maat met een gekleurde pen zodat het makkelijker is het patroon te volgen.
Brei/haak altijd een proeflap: Wij raden aan om eerst een proeflap van 12 x 12 cm te breien/haken om de steekverhouding te kontrolleren. Kies evt. een dikkere of dunnere naald om de juiste steekverhouding te krijgen.
Telpatroon; Het is makkelijker het telpatroon te volgen als u een liniaal legt, langs de rij die u aan het breien bent.

© 2024 Eddna